
Trilac® junior immuno to suplement diety w postaci tabletek do rozgryzania i żucia o smaku wiśniowym, zawierający kultury bakterii probiotycznych Bifolac® Bifidobacterium animalis subsp. lactis 12, witaminę D i witaminę C. Suplement diety przeznaczony dla osób dbających o prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.

Skład suplementu trilac® junior immuno:
Działanie
- Preparat polecany jest w szczególności dzieciom uczęszczającym do przedszkoli i szkół, w celu wsparcia prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego w czasie zwiększonej podatności na infekcje, głównie w okresie wiosennym i jesienno-zimowym.
- Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
- W trosce o utrzymanie prawidłowego poziomu witaminy D.
- Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia .
Zalecane dzienne spożycie trilac® junior imuno
- 1 tabletka dziennie.
- Tabletkę należy rozgryźć i żuć do całkowitego rozpuszczenia.
- Spożywać najlepiej po posiłku.
- Produkt przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu suchym.
- Chronić przed światłem.
- Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ważne informacje
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Produkt zawiera substancję słodzącą izomalt
- Nie należy stosować razem z antybiotykiem i preparatami
o działaniu przeciwbakteryjnym. - Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
- Zawartość opakowania: 30 tabletek
- Odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w witaminy i minerały, jest podstawą zachowania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, szczególnie w okresach zwiększonej podatności na infekcje i obniżonej odporności.
- Jednym z kluczowych elementów utrzymania homeostazy organizmu jest zapewnienie równowagi mikrobiomu jelitowego. Bakterie probiotyczne podawane w odpowiednich ilościach pomagają kształtować prawidłową mikrobiotę przewodu pokarmowego przynosząc korzyści zdrowotne.